בשבת קודש שעברה זכיתי ללמוד מעט משיחותיו של הרב קרליבך זצ"ל על חודש אלול וזה ממש חיזק אותי. אז חשבתי לפתוח במשהו מתוך הלימוד:
"הרבי מבובוב הזקן המשיל משל: במאה השתים־עשרה חי חייל מקצועי, מומחה בתחום עיסוקו, שניצח את כל צבא הצלבנים. הוא היה חייל אדיר. ובכן, הלכתי היום לבית הקברות והחייתי אותו, ואמרתי לו: 'במאה השתים־עשרה ניצחת את כל צבא הצלבנים, עכשיו שברוך השם יצאת מהקבר, תוכל לעזור לנו לנצח את כל אויבי ישראל'. זאת כמובן בקשה טיפשית, שהרי בימים ההם נלחמו עם חרבות ולכן הוא ניצח, אבל היום, אי אפשר לנצח גם בעזרת אקדחים ורימונים. הנשק הוא ברמה אחרת לגמרי.
"כך גם בעניין התשובה. הרבה צדיקים אמרו לפני כמאה שנה דברים רבים על התשובה. אך בימיהם, גם לסטרא אחרא היה נשק חלש. בימינו יש לסטרא אחרא נשק הרבה יותר חזק. לכן כשהגיע הרבי מבובוב לאמריקה הוא אמר: החסידים האמיתיים של הבעל שם טוב הם כאן.
"במז'יבוז, אם אדם רצה לחטוא, לאן הוא היה יכול ללכת? הוא היה אומר: 'ריבונו של עולם, רחם עלי, אני רוצה לחטוא', אבל מה הוא היה יכול לעשות? לא היה לו לאן ללכת. היום העולם פרוץ, עד שבדקה אחת אפשר לעבור כמה וכמה עבירות, במספר שאבותינו לא יכלו לעבור גם במשך מאה אלף שנים. לפיכך, החסידים האמיתיים של הבעש"ט הם בימינו!!"
ואני הקטן מוסיף: זה נכון לימיו של הרב קרליבך זצ"ל, ומאז ועד היום, ברוך ה' ככל שהגאולה מתקרבת, הניסיונות והקשיים שמערים עלינו היצר הרע הם בלתי נתפסים. ובתוך כל המציאות המסובכת הזאת אנחנו זוכים לחיות ולהתאמץ להיות עובדי ה' בשמחה! ובכמה אנשים ומשפחות מדובר יחסית לכל העולם?
ישראל קדושים הם בסך הכל 0.02% מהעולם!
ומתוך האפס נקודה אפס שתיים הללו, כמה זוכים ללמוד תורה, לבנות בתים בטהרה ולהגיד בזקיפות קומה רוחנית ולאומית: אנחנו רוצים להיות צדיקים ולהיות דבקים באלוקים חיים?? 0.01 ?
אז איך אמר הרב קרליבך?!
ה-0.01 שהם החסידים האמיתיים של הבעש"ט נמצאים בימינו, בקהילותינו, במשפחותינו, ובזכותם, ובזכותנו, כל העולם קיים. שהרי בשביל מה נברא העולם? "בראשית" – בשביל ישראל שנקראים "ראשית" ובשביל התורה שנקראת "ראשית".
תגידו לי אתם: לא הגיע הזמן להסתכל על עצמנו בעין טובה?! לא הגיע הזמן לדון את עצמנו לכף זכות?! לא הגיע הזמן להפסיק לחשוב ולדבר על עצמנו רע?! לא הגיע הזמן לחזק את עצמנו בכל החיזוקים שבעולם?!
אני לא יודע מה אתכם, אבל אני פשוט מרגיש מיליארדר! לא מיליונר. מיליארדר!
מודה אני לפניך ה' אלוקי ואלוקי אבותי שעשיתני יהודי.
בכל פעם שאני אומר בסליחות "ברית שלוש עשרה", או שאני נזכר במילים: "וברית אבות לבנים תזכור" אני פשוט מתרגש. "וזכרתי להם ברית ראשונים", "כרת עימנו ברית בחורב", "והקימותי את בריתי איתך", "אם לא בריתי יומם ולילה חוקות שמים וארץ לא שמתי" – פשוט לחזק את הוודאות בקשר הלא־מותנה עם ה'!!!
ה' אוהב אותנו אהבה שאינה תלויה בדבר.
ה' שמח בכל מצווה שאנחנו עושים.
ה' כל כך מרוצה מכל התגברות קטנה שלנו.
אני לא יודע מה אתכם מוריי ורבותיי, אבל אני החלטתי שבשנה הבאה אין לי אפילו שניה אחת לבזבוז על עין רעה על עצמי או לדון את עצמי לכף חובה, אין לי שניה מיותרת כדי לחוש ייאוש או אכזבה מעצמי או ממשפחתי או מחבריי או מכל מי שבסביבתי בעבודה, בכבישים, בקניות או בקהילה שאני גר בה. תהא שנת עין טובה – על ה'. על ישראל קדושים. על ממשלת ישראל. על כל שליחי הציבור שמוסרים את נפשם לילות וימים. על משפחתי וילדיי. על כל חבריי לעבודת ה'. על כל ה-0.02 שנבחרו מכל העמים להיות קדושים, מובדלים ומיוחדים.
בשיעורי התורה שאני זוכה להעביר לחיילים, אני משתדל להגיד: מראש חודש אלול ולפחות עד אסרו־חג של שמחת תורה, כל העולם חדש, דף חלק, בסיס טהור, חיילים טהורים. אין הקפדות, אין כעסים, אין לחצים, אין האשמות ובטח שאין הלקאות עצמיות. "במידה שאדם מודד – מודדין לו". אני רוצה שינהגו איתי לפנים משורת הדין, ולכן אני מתאמץ בכל כוחותיי לנהוג כך עם כל מי שבקשר איתי בכל המעגלים, הקרובים והרחוקים.
לשנה טובה ניכתב וניחתם לאלתר לחיים טובים ולשלום בספרן של צדיקים בעלי תשובה מאהבה!
בס"ד
יום שלישי, 22 אפריל, 2025
הכי עדכני
16:00
15:51
15:46