חורף הוא זמן מסוגל.
עם כל ההתכנסות שבו, אפשר לפגוש את עצמנו ואת הסובבים אותנו ככה מקרוב.
מה מתאים ממרק של חורף כדי להתיישב לשיחה קרובה, לפתוח שערי הלב…?
במרכז של לימודי יהדות לסטודנטים, שבו אני משקיעה חלק לא מבוטל מחיי, יש מרק בסיום כל ערב. (דווקא מי שיזם ומבצע את הרעיון הוא גבר :). זה כבר סוג של מותג, מתיישבים עם כוסות מרק והלבבות מתחממים בשיחה פתוחה. יכול להיות שהשיחה תהיה מושפעת מסוג המרק (מעניין לבדוק את ההבדל בין שיחה על בסיס מרק כתום מוקרם לעומת מרק עדשים סמיך), מה שבטוח – שהיא מושפעת מאיכותו. כשהמרק מבטיח, משהו בלב נפתח.
באחת מהשיחות האלה אמרה לי אחת הבנות שהיא חושבת שסוף סוף מצאה את מה שהנשמה שלה חיפשה כל כך הרבה זמן. בהזדמנות אחרת מישהי הצהירה שהיא מרגישה את הכוונות של מי שהכין את המרק הזה… והיא התכוונה בשיא הרצינות.


החומר מזמין את הרוח.
החומר מזמין את הרוח בעוד הרבה הקשרים ונסיבות. המטבח הוא מקום מרכזי שמבטא ומאפשר זאת. זכרונות ילדות שחרוטים בזיכרון בטעם וריח של אוכל של אמא או סבתא (או אבא וסבא), תחושת חגיגיות או חשיבות של התרחשות, מפגשי משפחה, ימים מיוחדים. הקרקע החומרית שהונחה שם בבסיס מזמינה את החלק הנפשי, הרוחני והנשמתי, להשתתף.
כל אחת והמרקים שלה. ולא משנה אם זה מרק צח או סמיך, עם ירקות מוכרים או רכיבים מפתיעים (ניסיתן פעם אספרגוס?), את הטעם שלך מרגישים בפנים, וגם את הלב.
בערבי שבתות אנחנו יושבים לרוב עם בנות יקרות שפוסעות במסע התשובה. הבית שלנו מתמלא באור שלהן. באמת, בעומק, בחיפוש, בשאלות, באהבה, במתיקות. ויש את הילדים והשירים, את השיחה על השולחן ואת השיחות במטבח. אבל כשמגיע המרק זה משהו אחר… זה כמו סוג של טקס. הקצב איטי. הטעם קובע. אם הוא שווה את זה, יכול להיווצר כאן תהליך.
והן מספרות שהמרק של שבת הולך איתן כל השבוע. אני קושרת את זה לנחת הזו, ולטעמים של אחדות ישראל מכל העדות שיש. הרבה ירקות: בטטה אשכנזית, עוף פולני, וחווייג' תימני. ובעיקר תבלין של שבת ונחת והרבה אהבה.
החום של המרק הוא אולי רמז למה שכולם בעצם מחפשים. חום, אהבה.
אנחנו מתבקשות לחמם את האוויר ואת האווירה.
גם התורה כבר כמעט שלא נקלטת רק על גבי הסברים שכליים. הלבבות מחפשים את החום הפנימי שידליק את החיים מבפנים, שתהיה תחושה, שתהיה תנועה, שתהיה שמחה… מחפשים את האהבה. את תחושת החיבור והאחדות הפנימית שכל ההוויה שואפת אליה – להיות א ח ד. להיות אהבה.
אז קומי להכין מרק, ושיהיה למירוק לחימום ולברכה.
חורף שמח!

אהבת את המאמר? שתפו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד מאמרים שיכולים לעניין אותך

מצאתם טעות בכתבה?

נשמח שתדווחו לנו וככה נוכל לתקן...

דילוג לתוכן