התחלתי לכהן כרב קהילה. איך אוכל לשמור על כבוד התורה מבלי להיכנס למלחמות כבוד?
זו שאלה חשובה שיש בה ממד סובייקטיבי לא מבוטל, שתלוי בהקשר המסרים שלך ואינו בהכרח נכון באותה מידה ובאותו סגנון לכל המקומות ולכל הרבנים. ואף על פי כן נדמה לי שבשאלה עצמה נמצאת התשובה העקרונית: כל זמן שעסוקים בכבודה של תורה ולא בעניינים אישיים, ומשתדלים לעשות זאת בנקיות ולשם שמיים, הדברים גם נכונים וגם מתקבלים הרבה יותר, וכשהם הופכים להיות עניינים אישיים הם גם פחות נכונים וגם פחות מתקבלים.
ויש להדגיש שהתורה רוצה שמנהיגי העדות ירוממו את הקהל למעלת התורה, ולא שיצרו התנגשויות בלתי מועילות. עיקר התבונה הוא הצירוף שבין כבוד התורה לבין הרצון לרומם את הקהל לפי ערכו, עניינו, מעלותיו ואתגריו המיוחדים, ובוודאי שתפקידו של רב קהילה לראות בעין טובה את בני קהילתו ולהרבות בהתבוננות … על מעלותיהם ועל האפשרויות להתקדם הלאה, ומתוך כך לפעול.
אני רוצה למצוא לעצמי רב, מה עלי לחפש?
השליחות המיוחדת של רב כלפי תלמידיו היא לדבקם בה' יתברך באהבה ויראה על ידי צדקותו וקדושתו. ולדבקם באהבת תורה על ידי מסירותו וקישורו העמוק לדבר ה', ולהדריך על פי הלכותיה ומוסריותה את חיינו. להאהיב עלינו את האומה הישראלית וכל אחד ואחת מבניה ובנותיה באופן שאין עמוק ממנו, ולהאהיב עלינו את ארץ ישראל, "ארץ אשר עיני ה' אלוקיך בה".
הרב, שארבע האהבות הללו קורנות ממנו וגדלותו בהן תעורר אותנו גם כן להיות דבוקים יותר בה' יתברך, בתורתו, באומה הישראלית ובארצו הקדושה, בו צריך להידבק ולאורו צריך ללכת. ומובן שלכל אחד יש סגנון אישי בכל התחומים הללו, ולכן הורונו רבותינו "עשה לך רב" – לך בהתאם לאישיות שלך, רב שיבין את סוד נשמתך ויוכל להוציא אותה אל האור בצורה הטובה ביותר.